Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Tisztelt Fidesz!
  2006-11-02 08:23:09, csütörtök
 
   
  Tisztelt Fidesz!

A hadsereg készen áll, de hadvezér nélkül szétesik.

Hadvezér pedig nincs és nem is akar lenni.
Tegnap ott voltam a Fidesz ,,ünnepségen". Nem csupán az én véleményem ami itt következik.
Otrombaság volt elnyomni Patrubány Miklós beszédét. Azt vártuk volna, hogy a színpadról jelentik be, hogy verik a tüntetőket. Nem tetszik nekünk ez a nagy elhatárolódás, a szolidaritás hiánya. A Fidesz a legnagyobb szervezet, de nem szervezett erő, mert a taktikázással, a gyávasággal, a megalkuvókészséggel, az állandó túloldalra pislogással csak az indulatokat szítja, és hamarosan támogató nélkül marad. Vagy tán ez a céljuk? Nagy a kiábrándultság!
Nemhogy a békés tüntetőket nem képesek a hatalomtól megvédeni, de gyorsan haza is mennek, mielőtt ,,balhé" van.
Miért van az, hogy a Fidesz mindig három nappal kullog az események után? Hogy csak akkor csatlakozik a nép követeléseihez, amikor látja, hogy különben átlépnek rajta? Így volt ez a dec. 5-i népszavazásnál - nem álltak mellé a kezdettől, és így volt ez a tüntetéseknél. Amikor látták, hogy csak nem hagyják abba, csatlakoztak. De mi ez a kizárásosdi? Hogy ezzel nem, meg azzal nem. Nem az együttműködést kellene keresniük minden szervezettel, amelyik tüntet, sztrájkol? Már csak a nagy szervezeti apparátusuk okán is tudnának segíteni. Avagy nem ez a cél?
A Corvin-köziek rosszul tették, hogy nem maradtak az Astoriánál. De valószínűleg tudták, hogy a Fidesz soha nem fogja bejelenteni a műsor végén, hogy most szépen vonuljunk a Kossuth térre. Hadvezér nincs, pedig a hadsereg nő. Nő a gyűlölet, a tehetetlen düh, amivel az emberek magukra maradnak és szervezetlenül barikádokat emelnek. A kis csoportokat könnyű aztán szétverni, az embereket börtönbe csukni. Majd még Önök is a fejükre olvassák, hogy nem voltak elég birkák!
De már a birkaság sem elég. Bizonyára nem tudják, mert hazamentek, hogy kb. 7 óráig a tömeg csak állt az Astoriánál és végig a Rákóczi úton. Nem volt vandalizmus, törés-zúzás, mégis lőtték a könnygázt a Deák tér felől az Astoria felé haladva, kergetve a népet, lőttek a Rákóczi út mellékutcáiból is. Így védték a békés tüntetőket, avagy csak addig békés a tüntető, amíg a Fidesznek tapsol?
Nem mondta a Fidesz is az uniós csatlakozás érveként, hogy az Unióban jogállamiság van, majd az Unió fog minket megvédeni a visszarendeződéstől, a túlkapásoktól! Vesszük észre. Pont olyan szemérmesen néznek másfelé, mint 56-ban. Ezért kár volt csatlakoznunk. Bár Martens úr jelenléte szép gesztus volt, a beszéde értelmes, de használ-e ez nekünk valamit?

Demokrácia és alkotmányos keretek! Netán a tömeg szétverése is az? Avagy a törvényesség csak az egyik oldalt kötelezi? Mi is várunk, majd csak elfáradunk és hazamegyünk. A jogászok talán tudnának megoldást, de talán nem elég kényelmes. Pl., ha a képviselők lemondanának, akkor szükségszerű lenne az új választások kiírása. (A képviselőknek talán több tartalékuk van néhány munkanélküli hónapra, mint a minimálbérből élő elbocsátott dolgozóknak.) Erre mondta Orbán Viktor, hogy az legalább 4 hónap, és az ország annyit nem bír ki. Nem-e? Már 6 hete forrong az ország, lassan eltelik a 4 hónap is, és még mindig megvagyunk. És most megint menjünk aláírást gyűjtögetni? Ügydöntő népszavazás? Ez hány hónapig fog tartani? Nem tudom, az ország kibírja-e, de a kisember nem biztos, hogy kibírja. Hányan kerülnek az utcára - veszítik el munkahelyüket, házukat, egzisztenciájukat? És milyen hozadéka volt a petíciónak? Hát a Nemzeti Konzultációnak?

Nincs igazam fentiekben? Örülnék, ha megcáfolnának, ha lenne valami oka ennek a teszetoszaságnak látszó pótcselekvés sorozatnak. Valami titkos oka, amiért meg kell hozni az áldozatot mindannyiunk érdekében. Amiért megéri az a néhány összevert és megcsonkított fiatal, az a néhány év börtön, az a sok, statisztikákban meg nem jelenő halott, akinek egészségi állapota nem bírja ki sem az izgalmakat, sem a jelen egészségügyi ellátását, az időnk és energiánk ellopását, mert a tüntetőket - ellentétben választott képviselőinkkel - nem ezért fizetik, saját pénzüket és szabadidejüket töltik vele. - És ha van ilyen magyarázat, akkor kérem sürgősen mondják el, mert mindezeken túl a titkolódzásból és hazugságokból, a sunyiságból és őszintétlenségből is nagyon elegünk van.

Tharan Marianne
Fidesz-tag

2006-10-24
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: teszetoszaságnak, statisztikákban, képviselőinkkel, szabadidejüket, konzultációnak, kiábrándultság, szervezetlenül, népszavazásnál, mellékutcáiból, követeléseihez, titkolódzásból, együttműködést, megcsonkított, megcáfolnának, tüntetéseknél, munkahelyüket, csatlakoznunk, minimálbérből, taktikázással, túlkapásoktól, elhatárolódás, képviselőknek, hazugságokból, mindannyiunk, szükségszerű, lemondanának, egészségügyi, szolidaritás, pótcselekvés, szervezettel, munkanélküli, csatlakoztak, törvényesség, jogállamiság, valószínűleg, barikádokat, hadsereg készen, színpadról jelentik, nagy elhatárolódás, szolidaritás hiánya, legnagyobb szervezet, állandó túloldalra, indulatokat szítja, békés tüntetőket, hatalomtól megvédeni, események után, együttműködést kellene, nagy szervezeti, műsor végén, emberek magukra, embereket börtönbe, fejükre olvassák, Tisztelt Fidesz, Patrubány Miklós, Orbán Viktor, Nemzeti Konzultációnak, Tharan Marianne,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Önmagaddal nem lehetsz elégede...  Lábad nyomát megőrzi a föld.  A fák lelke  Beney Zsuzsa  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Pocsai Piroska - NE SIESS!  Jó éjszakát  Szép Ernő - Virágzó akácfák  Volt egy...  Mindenünk, amink van, amit sze...  Facebookon kaptam  A boldogság ült a világvégén  Facebookon kaptam  Semmit ne higgy el  A fák lelke  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A Föld napja  A fák lelke  Facebookon kaptam  Két ember becsülete  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Szent György napi hiedelmek, s...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Őrangyalod, ha vigyáz rád...  Tehetségtelen gyerek nincs.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Aki a sorsa útján jár, gyakran...  Őrangyalod, ha vigyáz rád...  Az elfogadásnak...  A Föld napja  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Emberként automatikusan értéke...  Beney Zsuzsa - Álom  Szent György nap  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Gárdonyi Géza - Április végén  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ünnepelj csak  Egyszerűen  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Vannak arcok  Minden gyerek jó.  A hét szűk esztendő  Szent György napi hiedelmek, s...  A lelki élet nem arról szól, ....  Környezetvédelem  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Nehezen engedem  Facebookon kaptam  Két ember becsülete  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Föld napja április 22  A lelki élet nem arról szól, ....  próbáljuk ki az őszinteséget  Semmit ne higgy el  Sokkal bölcsebb a természet,  Jó éjszakát  képre írva  Beney Zsuzsa  Rögtön puha Mézes Krémes  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Aki szeret, annak senki sem id...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Minden szülő a lényével nevel.  Szép estét kedves látogatóimna...  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Búzaszentelés  Vannak arcok  Facebookon kaptam Krisztinától  Szép estét kedves látogatóimna...  Őrangyalod, ha vigyáz rád...  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
hadsereg készen, színpadról jelentik, nagy elhatárolódás, szolidaritás hiánya, legnagyobb szervezet, állandó túloldalra, indulatokat szítja, békés tüntetőket, hatalomtól megvédeni, események után, együttműködést kellene, nagy szervezeti, műsor végén, emberek magukra, embereket börtönbe, fejükre olvassák, tömeg csak, uniós csatlakozás, beszéde értelmes, tömeg szétverése, törvényesség csak, egyik oldalt, jogászok talán, képviselők lemondanának, képviselőknek talán, ország annyit, ország kibírja-e, utcára &#8211, teszetoszaságnak látszó, áldozatot mindannyiunk, jelen egészségügyi, tüntetőket &#8211, teszetoszaságnak, statisztikákban, képviselőinkkel, szabadidejüket, konzultációnak, kiábrándultság, szervezetlenül, népszavazásnál, mellékutcáiból, követeléseihez, titkolódzásból, együttműködést, megcsonkított, megcáfolnának, tüntetéseknél, munkahelyüket, csatlakoznunk, minimálbérből, taktikázással, túlkapásoktól, elhatárolódás, képviselőknek, hazugságokból, mindannyiunk, szükségszerű, lemondanának, egészségügyi, szolidaritás, pótcselekvés, szervezettel, munkanélküli, csatlakoztak, törvényesség, jogállamiság, valószínűleg, barikádokat, bejelenteni, kizárásosdi, gyűjtögetni, gyávasággal, népszavazás, csoportokat, választások, sunyiságból, szemérmesen, csatlakozik, csatlakozás, vandalizmus, alkotmányos, dolgozóknak, elbocsátott, hazamegyünk, indulatokat, pislogással, apparátusuk, ellentétben, demokrácia, színpadról, otrombaság, következik, mindezeken, hazamentek, astoriánál, ünnepségen, tartalékuk, képviselők, tüntetőket, hatalomtól, elfáradunk, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2034
  • e Hét: 7542
  • e Hónap: 16146
  • e Év: 52087
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.